Nak buat pun senang je. Blend halia, bawang merah n bawang putih sikit pastuh tumis sekali dgn cili kisar. Dah naik minyak tu, masuk je timun. Then buh cuka, gula garam. Biar mendidih sat, pastuh tutup lah api. Siap lah.. Alhamdulillah sedap juga hihi..
Perkongsian tentang pengurusan kewangan, takaful, unit trust, bahasa Jepun and a little bit of everything.
Jumaat, 4 Julai 2014
Masak acar timun Terengganu style
Alhamdulillah semalam balik sempat lah masak sikit. Feveret saya dulu ni arwah nenek selalu masak acar timun ni.
Nak buat pun senang je. Blend halia, bawang merah n bawang putih sikit pastuh tumis sekali dgn cili kisar. Dah naik minyak tu, masuk je timun. Then buh cuka, gula garam. Biar mendidih sat, pastuh tutup lah api. Siap lah.. Alhamdulillah sedap juga hihi..
Nak buat pun senang je. Blend halia, bawang merah n bawang putih sikit pastuh tumis sekali dgn cili kisar. Dah naik minyak tu, masuk je timun. Then buh cuka, gula garam. Biar mendidih sat, pastuh tutup lah api. Siap lah.. Alhamdulillah sedap juga hihi..
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
MARI BELAJAR BAHASA JEPUN DI IPOH
Salam semua.. Tahun ini ada beberapa cabaran baru yang saya sahut. Antaranya ialah dengan mula mengajar Bahasa Jepun setelah sek...
-
Bismillahirrahmanirrahimm.. Siapa guna kredit kad kat sini? Angkat tangan. Saya pun baru je guna setelah 3 tahun bekerja kat bumi Malaysia...
-
Salam semua, Saya ada satu Whatsapp group kawan-kawan satu batch sekolah menengah ni. Memandangkan sekolah tu semua perempuan makanya ahli...
-
Assalamualaikum semua. Salam Isnin=)) Terima kasih pada yang berkunjung sepanjang blog ini tak ber-update. yang join segmen pun TQ sangat....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)