Jumaat, 21 Oktober 2022

JOM SAKSIKAN PERSEMBAHAN OLEH SELANGOR SYMPHONY ORCHESTRA DI THE HAVEN RESORT IPOH


Salam semua,
Apa khabar belaka? Harapnya semua dalam keadaan sihatlah hendaknya. Situasi Covid-19 pun dah masuk ke fasa endemik kan, kalau terkena jangkitan Covid pun dah gaya macam kena selsema je. Apa pun situasi ni mungkinlah masih berbahaya buat golongan yang berisiko tinggi dan yang mempunyai daya ketahanan badan yang rendah. Apapun, jomlah teruskan langkah berhati-hati dan jaga kesihatan diri daripada sebarang jangkitan selain dari Covid sekalipun. Jaga kesihatan pun kan di kira satu ibadah kan..

Lagi satu, kita ni dahlah penat bekerja sehari-hari, sesekali tu kena juga rehatkan badan, hiburkan diri dan tenangkan hati kan. Apa kata hujung bulan Oktober ni kita set siap-siap dalam kalendar untuk mengunjungi The Haven resort Ipoh. Ada apa kat sana?

TANDA DI KALENDAR ANDA TARIKH 27, 28 DAN 29 OKTOBER 2022!

Ada The Haven Musical Extravaganza hasil kerjasama Selangor Symphony Orchestra dan disokong oleh Kementerian Pelancongan, Kesenian & Kebudayaan (MOTAC)! Persembahan orkestra ni dijadualkan berlangsung 3 malam berturut-turut dari 27 hingga 29 haribulan Oktober 2022. Bolehlah kita menikmati malam muzikal dalam penginapan mewah, ditemani gastronomi dan persekitaran resort yang indah. The Haven ni kan pemenang Anugerah All Suite Resort, memang marvellous lah kisahnya!

Pengalaman 'Sensurround' yang macam ni, pertama kali diadakan tau. Tetamu resort boleh pilih lah nak menikmatio konsert tu dari taman kat tepi tasik ke, Amfiteater ke. Lebih menarik lagi nak dengar dari balkoni bilik masing-masing pun boleh! Pilih je dari pakej muzik istimewa yang disediakan. Alunan musik dari tasik menjadi lebih istimewa dengan kedudukan strategik pemuzik di sekitar resort, pinggir hutan dan di setiap aras ketiga-tiga blok.

Konsert tersebut akan dipersembahkan oleh konduktor Eugene Pook, mezzo-soprano Jiayao Sun, pemain biola antarabangsa Dr. Hyungi Kim dan penyanyi Asyraf Farhan Adi Zairi dari Malaysia. Karya dari The Sound of Music, Phantom of the Opera, dan Kitaro, serta karya Selangor Symphony Orchestra akan ditampilkan dalam program ini. Kesemua persembahan akan bermula tepat pada jam 8:00 malam.


 Peter Chan, Ketua Pegawai Eksekutif The Haven All Suite Resort, berkata, 

“Selepas berehat daripada pandemik, kami ingin sambung kembali industri pelancongan. Apakah lagi cara yang lebih baik kalau bukan menyediakan percutian hujung minggu ke The Haven Resort di Ipoh dengan persembahan muzikal ekstravaganza yang indah? 

Tetamu yang menginap bersama kami akan diberikan pengalaman konsert musik yang unik dan pertama seumpamanya dengan alunan muzik dari pentas terapung di tasik yang dilengkapi dengan alam semula jadi hutan di sekelilingnya."

 

 Beliau menambah,

“Diinspirasikan oleh Festival Muzik Tahunan Hutan Hujan Sarawak; kami percaya The Haven Musical Extravaganza berpotensi untuk menjadi acara tahunan yang paling menarik dan dijadikan tarikan penting untuk negeri Perak. Kami berharap pertunjukan muzikal ini akan menjadi pemangkin kepada banyak lagi acara yang akan mempromosikan Ipoh sebagai Bandar Batu Kapur, Muzik dan Kesenian.”

Dato' Rumaizi bin Baharin@Md Daud, Datuk Bandar Ipoh, berkata,

“Sudah tiba masanya untuk The Haven memperkenalkan Muzikal Extravaganza di Ipoh. Usaha memperkenalkan muzikal ekstravaganza ini sememangnya kreatif dan dialu-alukan oleh Kerajaan Negeri Perak yang sedang berikhtiar untuk mempromosi Ipoh sebagai Bandar Batu Kapur, Muzik dan Kesenian Asia. Sokongan sektor swasta, terutamanya dalam usaha mereka untuk mempromosikan Ipoh sebagai destinasi pelancongan utama amat dihargai khususnya untuk pelancong tempatan dan asing.”

Katanya lagi,

“Setelah wabak ini beransur-ansur hilang, Ipoh dijadualkan terus menjadi perhatian serta pilihan percutian yang indah untuk para pelancong. Dengan kesan pandemik selama 2 ½ tahun, ia tidak melemahkan semangat The Haven untuk memulih serta memastikan kemajuan Bandaraya Ipoh lebih hebat lagi.”

“SSO amat teruja untuk bekerjasama dengan The Haven Resort Ipoh dalam memberikan pengalaman deria baharu dalam muzik. Siri ini menghimpunkan orang ramai daripada semua latar belakang untuk menikmati muzik bertaraf dunia di dalam suasana yang paling indah, di salah satu bandar bersejarah Malaysia,” kata Eugene Pook, Pengasas Selangor Symphony Orchestra.

The Haven Resort juga merupakan penyokong pelbagai inisiatif yang diketuai oleh Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC),  Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia dan Kerajaan Negeri Perak. Dengan itu, The Haven Resort telah iktiraf kepentingan menyokong industri pelancongan Perak dan peningkatan ekonomi tempatan dengan usaha-usaha mereka untuk menarik pengunjung dari seluruh Asia. Majlis Bandaraya Ipoh di bawah pimpinan Dato' Rumaizi bin Baharin @ Md Daud juga telah mula mempromosikan Ipoh sebagai sebuah Bandar Batu Kapur, Muzik & Kesenian di Asia. 

The Haven Musical Extravaganza ini adalah salah satu daripada persembahan-persembahan yang akan datang. Puan Nurmalis bt Musa, CEO Tourism Perak, juga akan menghadiri acara tersebut.

HARGA PAKEJ HANYA DARI RM390++/SEORANG

Pakej muzikal ini bermula dari RM390++/seorang* dan boleh dibeli melalui laman web di https://www.thehavenresorts.com/musical-extravaganza, nombor telefon WhatsApp +6019-759-8285, atau hubungi Jabatan Acara, Cik Yee Lai Kuan dengan telefon bimbit/ WhatsApp +6012-570-5498.

Keseluruhan pakej yang tersedia termasuk penginapan di suite yang serba lengkap, dan sarapan yang mewah disajikan pada pagi berikutnya. Para tetamu juga boleh memilih untuk menambah makan malam bufet antarabangsa untuk melengkapkan pengalaman mereka dengan harga RM75.00 bersih.


Sila layari https://www.thehavenresorts.com/ untuk maklumat lanjut.

*Termasuk akomodasi, tiket ke konsert dan makan pagi.

Apa tunggu lagi kawan-kawan, jom tempah sekarang!

Salam sayang,
Kak Nini.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih atas ucapan yang baik-baik =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MARI BELAJAR BAHASA JEPUN DI IPOH

Salam semua.. Tahun ini ada beberapa cabaran baru yang saya sahut. Antaranya ialah dengan mula mengajar Bahasa Jepun setelah sek...